SSWC allt annat än en öde ö! « Social Factory – Webbyrå och social marknadsföring

SSWC allt annat än en öde ö!

Blogg / SSWC / SSWC allt annat än en öde ö!


SSWC, en fenomenal insatts som kommer att skapa många vågor!

Min erfarenhet har visat att en grupps konstellation av individer innehåller alltid en viss mängd olika karaktärer. Med det menar jag att, under förutsättning att gruppen är stor nog, bland dessa karaktär finns till exempel: besserwissern, jokern, professorn, muttraren osv … idioten finns också! På SSWC saknades dock den sistnämda! Känslan var nästan overklig när jag insåg att denna karaktären var liksom inte närvarande på ön!

Uppmärksamheten kring eventet har varit stor, TV4, DN, Sydsvenskan, Kvällsposten, Resume och många flera har pratat om SSWC. Detta ger oss ett kvitto på hur stort SSWC egentligen är. Bilden till höger visar tillströmningen av folk till ön under en viss tidsperiod.

Se gärna filmen från förra årets SSWC för att bilda dig en uppfattning.

SSWC

Sweden Social Web Camp gick av stapeln torsdagen den 11 augusti, årets event var det tredje i raden och har bara ökat i antal deltagare sedan starten. SSWC är en unconferens, dvs en konferens där deltagarna själva lägger upp förslag på sessions (föreläsningar) som i sin tur röstas på av de övriga deltagarna. Beroende på intresse så hamnar föreläsningarna på griden (se bild till höger).

Sessions

Antalet sessions i år var dubbelt så många som förra året och desssutom av mycket hög kvalitet. Du som jobbar med sociala medier och/eller it-frågor hade haft mycket stor behållning av minst 90% av alla sessions. Om du tittar på gridarna så kan du skåda sessions som Gamification, WordPress som CMS, Responsive Webdesign, Geopositionering, Framtidens CMS, Toca Bocas utveckligprocess, Lekar för framgångsrika projekt, Hur man startar upp sociala medier i företag, Listor och rankning i sociala medier (bild till höger) och många fler. Ett fenomenalt startfällt för en som jobbar med sociala medier, e-handel och it-frågor generellt.

Det enda som var mycket frustrerande med SSWC var oförmågan att klona sig. Det var nämligen mycket intressanta sessions som gick parallellt. Nu går det lyckligtvis att ta del av de andra via Johan Langes bambuser-kanal. En insatts vi tackar Johan mycket för. Men väl på plats hade man velat suga åt sig allt på en gång!

Efter alla sessions så börjar minglet, som i sin tur medför mycket. Kontakter skapas, information utbytes, samarbeten inleds och intervjuer görs. Jag har haft förmånen att intervjua en del personer och kommer att skriva blogginlägg om dessa. Jag vill dock nämna och tacka speciellt de som jobbar med en ny tjänst som ska se dagen snart, nämligen tjänsten Tripbirds. Stay tuned for more.

Bland alla jag träffade fanns allt från gamla “försvunna” skolkamrater från universitetstiden till helt nya och spännande personer. Alla dessa personer man har lärt känna via twitter som plötsligt materialiserar sig framför en är en ganska mäktig känsla också. En speciell bekantskap som materialiserats sig var en person jag lärt känna på Twitter initialt och som med tiden visat sig vara en mycket intressant person. Denna person är Feffe Kaufmann, numera frilansare som skriver, bland annat, för mediesverige.se. Ta gärna del av Feffes vardag via de sociala kanalerna. Det är sällan i livet man möter så många intressanta människor på så kort tid.

Vad som komma skall

Jag kommer att blogga om Responsive Webdesign, Listor och Rankning i sociala medier, Framtidens CMS, Tripbirds, Crowdfunding och mycket mer de kommande dagar och veckor. Jag har sorterat lite och kommer att hålla mig på en (förhoppningsvis) förståelig nivå så att även ej så bevandrade läsare kan få ta del av det som utgör vår digitala omgivning för tillfället. Skulle du ha något önskemål eller någon fråga så är du mycket välkommen att kommentera denna artikel, så ska jag göra mitt yttersta för att tillgodose dina önskningar!

Inlagd: 2011/08/16   Taggar:

  • http://www.facebook.com/kristinheinonen Kristin Heinonen

    Kul att ni kom och bra att ni trivdes på ön! Vi tycker också att det blev ännu bättre kvalité på sessions i år. Känner igen mig i att man vill klona sig för att se så mycket som möjligt. Ser fram emot dina sammanfattningar!

  • http://www.facebook.com/feffe.kaufmann Feffe Kaufmann

    Dito mister DITO! Väl komponerat inlägg :)