Bevaka dina intressen på Internet! Notified « Social Factory – Webbyrå och social marknadsföring

Bevaka dina intressen på Internet! Notified

Blogg / Bevakningsverktyg | Social media / Bevaka dina intressen på Internet! Notified

Som webbyrå med fokus på sociala medier fortsätter vi nu med vår artikelserie “Bevaka dina intressen på Internet“. I förra artikeln pratade vi om SocialAgent. Nu är det dags för Notified.

Det enklaste och mest intuitiva verktyget för att bevaka och analysera sociala medier

Notified har precis släppt sin största uppdatering någonsin. Låt oss ta en närmare titt:

Första intrycket

En luftig och harmonisk förstasida ger intrycket av användarvänlighet och “stressar” inte upp användaren. Tillgången till en personlig kontakt inger trygghet och professionalism. Tydliga rubriker och figurer med lightbox (pratbubblor dyker upp när man drar musen över objekten) gör informationen överskådlig.

Drar du t.ex. musen över ett av fälten i ringen till höger så får du lite mer information om vad som döljer sig bakom den färgade delen.

 

Innehåll

Notified har dels uppdaterat sitt gränssnitt men även tillfört nya funktioner till verktyget. En applikation till iPhone finns snart tillgänglig också, android-versionen kommer i februari 2012.

Introduktionen av en ny analyssektion tillhör de nya funktionerna som Notified berikat deras tjänst med. Med hjälp av denna funktion kan du, till exempel, enkelt granska könsfördelningen i de olika kanalerna för att anpassa din eventuella marknadsföring.

Du kan även titta på de olika volymerna ett bevakningsord har haft, detta ger en fingervisning om hur “populär” ordet var vid en viss tidspunkt.

En heltäckande lista över Notifieds funktionalitet finner du bäst på deras hemsida.

Användarvänlighet och inlärningströskel

Beskrivningen av första intrycket tyder på att inlärningströskeln är låg och att verktyget är användarvänligt. Valet av tydliga symboler, dispositionen av informationen och komponenternas klickbarhet leder till ett intuitivt användande av Notified. Så här säger Notified:

Vi vill att så många som möjligt inom er organisation ska använda Notified. Därför har vi utformat tjänsten så att det ska vara så enkelt som möjligt för er att snabbt komma igång, och att få en överblick. För de användare som vill dyka lite djupare ner i informationsflödet finns det en arsenal av kraftfulla verktyg

Språkstödet

Notified lämpar sig utmärkt för svenska, men har stöd för de vanligaste språken. Vill du få med ett språk som inte finns med i listan så tar du kontakt med Notified och får det infört. Om du ber om ett språk så får du en testperiod av den anledningen att du som behärskar språket är bäst lämpad att avgöra om det fungerar. Du kan även välja “Global”, då får du en “total” bevakning.

Källornas tillförlitlighet

För att kunna bilda dig en uppfattning om källornas tillförlitlighet har Notified löst det på ett smidigt sätt, de har rankat inläggen efter hur pass “tunga” de är. Ett betyg (från 0 till 10) sätts enskilt på varje artikel. Tyngden mäts genom att räkna antalet inlänkar en post har.

För att säkra tillförlitligheten har Notified valt att arbeta med de bästa leverantörerna på marknaden.

Täckningen

Notified använder Twitters och Facebooks egna API:er och en del olika leverantörer för de olika forum som finns. Notified använder sig inte av Google. En egenskap Notified använder sig av är “near”-funktionen. Near jobbar med proximitetsprinciper, en relativt komplex algoritm med stor tillförlitlighet. Detta för att uppnå ett så “rent och kvalitativt flöde som möjligt”, säger Notified.

Administration

Utöver det faktum att du kan delegera ett inlägg till en av dina användare med en kommentar så kan du också direkt bemöta en post ifrån Notifieds miljö.

Du har möjlighet att flagga poster som favorit för senare behandling, men du kan även tonlägesbedömma poster genom att flagga de som negativa, neutrala eller positiva.

Du kan enkelt skräddarsy och generera rapporter som du kan skicka direkt till valda personer. Med hjälp av denna konfigurationsfunktion bestämmer du även utseendet på flödet i din mobil-app.

API

Som en följd av framtagandet av en mobil-app har nu Notifieds API ännu bättre integrationsmöjligheter. Du kan nu t.ex. enkelt tillgå all data från ett konto i dina egna applikationer genom JSON eller XML.

Du kan skapa morgonrapporter som ger dig behändiga rapporter varje morgon.

Support

Du har tillgång till en personlig kontaktperson via telefon, mail och twitter (minst) under arbetstid.

Notified anordnar även utbildningar på plats för att effektivt komma igång med verktyget.

Det finns numera även en live-supportfunktion i verktyget.

Pris

Prisbilden varierar och är anpassningsbar, licenskostnaden börjar på 25 000 kronor per år. För exakt pris tar du kontakt med Notified.

Kommentarer

Kommentera gärna artikeln då det gagnar alla läsare att ta del av erfarenheter, åsikter med mera från allmänheten.

 

Nästa artikel

I nästa artikel tar vi upp Retriever.

 

Inlagd: 2011/12/21   Taggar: ,