11 iPhone-appar för semesterfiraren « Social Factory – Webbyrå och social marknadsföring

11 iPhone-appar för semesterfiraren

Blogg / iPhone / 11 iPhone-appar för semesterfiraren

Så här i semestertider tänkte vi tipsa om ett gäng sköna appar till din iPhone. Vi går helt enkelt igenom våra egna telefoner och ger dig våra bästa tips på nyttiga och roliga appar som vi själva använder, både i vårt dagliga arbete och för nöjes skull.

Facebook (Gratis)
Självklart måste man hålla sig uppdaterad på Facebook. Varesig du ligger på stranden, grillar korv eller sitter på dass så MÅSTE du bara ha tillgång till Facebook. Vem vet, du kanske ser en spindel eller något annat roligt kryp som du vill att dina Facebookvänner ska ta del av.

iPhone Screenshot 1 iPhone Screenshot 2

TweetDeck (Gratis)
Självklart måste man även ha koll på Twitter på sin semester. Om inte annat för att berätta hur bra man har det i solen medans någon annan svettas på kontoret. TweetDeck gör jobbet och det gör det med bravur.

iPhone Screenshot 1 iPhone Screenshot 2

Alkoholkollen (7kr)
Bygger på den (säkerligen) välkända tesen om att genomsnittskroppen förbränner 2cl alkohol per timme. Ange ditt mål i promille, hur mycket du har druckit och när du började dricka så talar appen om när du nått ditt mål. Vi bör väl tillägga att denna app absolut inte behöver stämma med verkligheten och att du ABSOLUT inte bör lita på och använda den som någon alkometer. Kroppen kan vara mystisk och förbränna mer eller mindre beroende på en rad olika faktorer.

iPhone Screenshot 1 iPhone Screenshot 2

RunKeeper (Gratis)
Även om det är semester så behöver man ju röra på sig… NOT! Däremot kanske man blir motiverad till att gå ut och springa en dag eller två när man kan se precis var man har sprungit och hur snabbt – med Runkeeper. Ett tips är dock att göra som vi och kompensera intaget av god mat och kaloririka drycker genom att ta en runda på morgonen, skryta vitt och brett och sina bravader genom att dela med sig av sin löprunda på Facebook och sedan koppla av i hängmattan.

iPhone Screenshot 1 iPhone Screenshot 2

tv.nu (Gratis)
Ibland gör inte de högre makterna som man vill och då blir det nederbörd. Vad passar då bättre än att krypa upp i soffan framför tv´n? tv.nu är appen som ger dig tvtablån i realtid. Du kan även ställa in påminnelser så att du inte missar dina favoritprogram. Mycket uppskattad app och det är såklart mycket roligare att ta upp sin iPhone än att börja bläddra i pappersvarianten. För att inte tala om Text-tv…

iPhone Screenshot 1 iPhone Screenshot 2

Spotify (Gratis men kräver Spotify Premium)
Detta är en av de bästa investeringarna hittills enligt oss. Det är undebart att ha ett så pass stort musikbibliotek i telefonen och möjligheten att kunna lyssna på nästan vad som helst vart som helst. Det finns inte mycket mer att säga om denna appen, det fungerar nästan exakt som Spotify på datorn.

iPhone Screenshot 1 iPhone Screenshot 2

Dropbox (Gratis)
Det perfekta verktyget för dig som vill synkronisera och dela filer mellan dina datorer. iPhone appen ger det hela ytterligare en dimension och du kan läsa, lyssna, titta på och skicka vidare dina filer. Ett utmärkt verktyg för dig som snabbt vill ha tillgång till samma filer på alla dina enheter helt enkelt.

iPhone Screenshot 1 iPhone Screenshot 2

TeamViewer (Gratis)
Det absolut bästa verktyget för dig som vill komma åt din dator och ditt mediacenter från din telefon. Gränssnittet är grymt och det känns gediget och genomtänkt, inga buggar än så länge. När du installerat programvaran på dina datorer och lagt in vilka datorer som får ansluta till vilka så är det bara att ta semester och veta att du alltid kan komma åt din hemdator när som helst, var som helst.

iPhone Screenshot 1 iPhone Screenshot 2

Yr.no (Gratis)
Vädret i din iPhone, kort och gott.

iPhone Screenshot 1 iPhone Screenshot 2

Remoteless (38kr)
Att du kan använda din iPhone som fjärrkontroll till iTunes är ingen nyhet, att fjärrstyra Spotify är inte lika enkelt och inte gratis, men det går. Remoteless är lösningen på dina bekymmer när du sitter i soffan och vill byta låt på Spotify utan att behöva lyfta mer än ett finger. Det kostar förvisso 38kr men det är det faktiskt värt. Vi stöter sällan på appar som känns alldeles för lätta i jämförelse med priset men Remoteless är precis just det, lätt som en fjäder. Du får inte tillgång till dina listor och Spotify gränssnittet utan kan egentligen bara byta låt, höja och sänka volymen samt välja repeat och shuffle. Om du vill ha in dina listor så går det men då måste du skicka länkarna till listorna till din iphone (eller skriva in dem) och lägga upp dem som favoriter i appen. Alldeles för krångligt tycker vi men appen fungerar utmärkt som en byta-låt-fjärr till Spotify.

iPhone Screenshot 1 iPhone Screenshot 2

Marine: Scandinavia East (95kr)
Här kommer ett tips till båtfolket. Det mest prisvärda sjökortet på marknaden. Glöm det här med hundralappar och ibland tusenlappar. Man kommer väldigt långt under hundringen. Marine Scandinavia East är alltså ett sjökort med GPS funktion som du kör i iPhonen. Du ser precis var på sjön du befinner dig, intressanta platser i din närhet och om du bekymrar dig över tidvattnet så kan du även se detaljer om det i denna underbara app. Det bästa av allt är att du får hela Östersjön, Mälaren, Vänern och Vättern på köpet. Grymt!

iPhone Screenshot 5 iPhone Screenshot 1 iPhone Screenshot 2

Inlagd: 2010/07/15   Taggar: , , , ,