Kontakter och bilder från Facebook till G+, så här gör du! « Social Factory – Webbyrå och social marknadsföring

Kontakter och bilder från Facebook till G+, så här gör du!

Blogg / Google / Kontakter och bilder från Facebook till G+, så här gör du!

Nu har det gått en vecka sedan Google släppte sin skarpa betaversion av sin senaste sociala medier-satsning, Google Plus! Nedan kommer en sammanfattning av de olika funktionerna och finesserna som finns tillgängliga i G+. Kommer det att finnas möjlighet att spela spel i G+ eller att bygga företagssidor? Tryck på läs mer så får du se.

Var tog allt det vi är vana vid vägen?

Varje gång något nytt eller en ny version kommer ut så möts vi av “Hur gör man nu då”-, “Vad är nu detta för något”-problematiken eller till och med av “Va? Kan man inte göra så här längre?”-syndromet. Som tur är så brukar vi även mötas av “Waow! Äntligen kan man göra så!”-befrielsen.

Om du drabbats av problematiken och/eller syndromet så finns det en del hjälpmedel att tillgå. Jag skrev i mitt senaste blogginlägg om att man kunde byta från G+ utseende till Facebooks utseende till exempel.

Några frågor som har ställt är till exempel:

1. Hur migrerar jag mina Facebook-kontakter till G+?
2. Hur delar man G+ inlägg till Facebook och Twitter?
3. Hur överför jag mina Facebook-bilder till G+?

1.Hur du migrerar dina Facebook-kontakter till G+

Det finns ett tilläggsprogram för dig som använder Chrome som heter Facebook Friend Exporter. Om du inte använder Chrome så kan det vara värt att installera det bara för att kunna överföra dina Facebook-vänner till Google+, jag har 1025 kontakter på Facebook och är inte sugen på att överföra dem manuellt.

INNAN du installerar detta tillägg, så måste du först logga in på m.facebook.com (versionen för mobila enheter), byta språket till engelska om du har ett annat inställt (bara byt språk i inställningar) och att du INTE har HTTPS påslaget. Nu kan du trycka på “Installera”.

Väl installerat så ser du att du har fått en ny flik (Export friends!) i det blåa fältet uppe till höger på din Facebook-sida. Klicka på den! Om du inte befann dig på “dina vänner”-sidan så kommer du bli ombedd att ta dig dit, gör det!

Klicka nu på “Let’s get started”-knappen. Det kan ta en liten stund innan den hunnit ladda alla dina kontakter. Du kommer att se en lista på dina kontakter (bilder) komma upp på den nedre delen av din skärm.

Klicka nu på “Let’s start!”-knappen. Beroende på hur många vänner du har så kan detta ta en stund. I skrivande stund så har 100 av mina kontakter hunnits med på ca 35 minuter. Detta betyder att om du har 1000+ kontakter kan det ta upp till 5 timmar innan hela processen är klar.

Det finns andra metoder och dem beskrivs utförligt i artikeln “Att flytta från Facebook till Google+” av Pierre-Emil.

2. Hur delar man sina inlägg från G+ till Facebook och Twitter?

Även om G+ ser lovande ut så är det fortfarande inte etablerat än. Du kanske behöver sprida det som sägs och det du säger på G+ till dina kontakter och följare på Facebook och Twitter. Då finns det, lyckligtvis, ytterligare ett tilläggsprogram som heter “Extended Share for Google Plus”. Detta tillägg är också ett Chrome-tillägg och kräver att du kör Chrome som webbläsare.

Detta lägger till en extra möjlighet i slutet på alla dina inlägg i G+-flödet. Nu kan du sprida ditt budskap till Facebook och Twitter direkt från G+.

3. Hur exporterar jag mina Facebook-bilder till G+?

För att exportera dina bilder från Facebook finns det flera metoder, det finns den manuella och den automatiska (semi-automatiska).

Den manuella metoden går ut på att du laddar hem dina Facebook-bilder med hjälp av Facebooks funktion för att hämta hem bilder. Efter några timmar (beroende på hur många bilder du har) så har du fått ner på din lokala disk en zip-fil som du behöver packa upp för att sedan ladda upp bilderna till G+.

Den automatiska metoden använder sig av ett online-verktyg som heter Pick&Zip. Detta är ett mycket praktiskt verktyg som är väldigt användarvänligt och erbjuder dig bekvämligheter. Du väljer till exempel de bilder du vill ta hem genom att klicka en gång på den bild vill ha med. Du kan sedan granska vilka du har valt. Sedan kan du välja att ladda ner dina valda bilder eller alla. Du måste sedan lägga upp bilder för hand på G+.

Google Plus Tips

Håll ner Ctrl-knappen och rör mushjulet upp och ner så får du se vad som händer när du befinner dig på Kretssidan!


Följ Oss

Inlagd: 2011/07/04   Taggar: , ,

 • Pingback: Tommy k Johanssons blogg om datorer & Internet

 • http://www.stefanleijon.com/ Stefan Leijon

  Väl sammanfattat inlägg, tack!
  Fan, det verkar som jag blir tvungen att börja använda Chrome ändå..
  (även fast den buggar rätt rejält emellanåt)

 • Anonymous

  Jasså? Det lät inte bra! Jag har inte upplevt några större störande driftavvikelser. Hur buggar Chrome hos dig då?

 • http://www.stefanleijon.com/ Stefan Leijon

  Senast skulle jag kolla på en video, och videon blev “genomskinlig” så jag såg det som var bakom browsern istället.. =/