Skapa en Facebook-sida i 5 steg « Social Factory – Webbyrå och social marknadsföring

Skapa en Facebook-sida i 5 steg

Blogg / Facebook / Skapa en Facebook-sida i 5 steg

Vi tänkte bara berätta i fem steg hur du skapar en Facebook-sida till din verksamhet. Denna post är en uppdatering av artikeln “Så här bygger du din Facebook-sida

Förutsatt att du har ett privat konto på Facebook kan du följa de 5 stegen nedan för att skapa en Facebook-sida till din verkasmhet.

När du väl skapat en Facebook-sida kan du därefter skapa annonser eller Facebook-applikationer.

Steg 1

Först går du in på Facebooks avdelning för sidskapande (se bild till höger, klicka på bilderna för större storlek).

Vi valde Lokalt Företag men du väljer givetvis det som motsvarar dina behov.

Fyll sedan i de tomma fälten enligt anvisningarna.

Steg 2

Nu är det dags att välja en lämplig på din verksamhet. Du kan till exempel välja en logga, i vårt fall valde vi en bild på lokalen (fiktiv bild).

Omslagsbilden kommer du kunna välja i ett senare skede, klicka på Nästa för att gå vidare.

Steg 3

Nu är det dags att beskriva din verksamhet med bild och länkar till en eventuell hemsida. Kom ihåg att desto utförligare du beskriver din verksamhet desto lättare hittas den i en sökning.

Du bör även ange vilken typ av verksamhet det handlar om och om sidan kommer att företräda din verksamhet eller ej.

Klicka nu på Spara Information för att gå till nästa steg.

Steg 4

Nu är du nästan klar. Nu ska du nämligen säkra din Facebooksadress genom att ange din verksamhets namn (och hoppas på att namnet är ledigt).

På så sätt kan man nå din Facebook-sida genom att ange www.facebook.se/MittForetag istället för en serie siffror på slutet av URL:en.

Klicka på Ange adress för att ta dig till sista steget.

Steg 5

Nu är du i princip klar men det återstår ändå en hel del. Du har nu kommit till sista steget som innebär en hel del utformning.

Nu är det upp till dig att fylla i de olika nödvändiga fälten för att göra din Facebook-sida så tilltalande och informativ som möjligt.

7 verktyg för att skapa omslagsbilder till din foretagssida” kan hjälpa dig på traven när du vill skapa en attraktiv omslagsbild på din Facebook-sida.

Glöm inte att det finns ett regelverk även för Facebook-sidor.

Lycka till!

Inlagd: 2012/10/10   Taggar:

  • Pingback: Social Factory

  • Jonas Falk

    Vilka kategorier finns det… jag har sett en del på facebook som inte går att hitta i listan när man skapar sidan. Eller letar jag fel?

  • micke gunnarsson

    Hej och tack för att ni finns! vet ni om man kan få sina inlägg på ens FB sida att direkt publiceras på en twitterkonto? /mickegunnarsson

  • Rebecca

    Hej! Jag delar en del videoklipp på min facebooksida HÅll kungsbacka RENT. Jag skulle vilja att de, förutom att de hamnade i flödet, hamnade i en egen filmgrupp där de skulle vara mindre och ligga mer kompakt för att vara enklare att hitta. Man får skrolla en del för att hitta bra klipp som jag delade för länge sedan. Går detta?