Så här skapar du en Facebook-app med Facesite « Social Factory – Webbyrå och social marknadsföring

Så här skapar du en Facebook-app med Facesite

Blogg / Facebook | Marknadsföring | Verktyg / Så här skapar du en Facebook-app med Facesite

Att skapa en applikation i Facebook är en bra väg att gå om man vill marknadsföra en tjänst/produkt, engagera communitys eller öka antalet fans (gillare).

Som ni vet finns det ett regelverk på Facebook som styr hur man får gå till väga vid anordnandet av tävlingar och skapandet av omslagsbilder med mera. Ett sätt att anordna en tävling på Facebook enligt reglerna är just att skapa en applikation.

Vi har skrivit om Meltwater Buzz ConnectSolid Pagebuilder och  AppClient tidigare och tar oss nu en titt på Facesite.

Nedan skapar vi en SMS-kuppongskampanj med fan gate. Dvs en flik på din Facebook-sida som ger besökaren en rabattkod via SMS under förutsättning att besökaren gillar din Facebook-sida.

Vi förespråkar inte skördandet av gillare via denna metod då vi anser att det inte skapar kvalitativa gillare (så till vida kampanjen inte riktar sig ytterst specifikt mot din verksamhets målgrupp).

Nytänk som överraskar

Istället för att se Facebook-tabbar som endast tabbar (applikationer) varför inte gå ett steg längre och ha din hemsida på Facebook rakt av?

Facesite har valt en lite annorlunda lösning, en lösning som ger dig möjligheten att ha en egen hemsida på Facebook. En sida som du administrerar lika enkelt som en WordPress-sida av det enkla skälet att Facesite bygger delvis på WordPress.

besökarna behöver inte ens vara medlemmar på Facebook för att ta del av din Facebook-sida.

Facesites användningsområden illustrerars i första bilden i artikeln (klicka på den för originalstorlek).

Med en egen Facesite kan du enkelt presentera dina produkter och tjänster och snabbt skräddarsy kampanjer. Du kan integrera din färdiga webshop och besökaren kan handla och betala men ändå vara kvar på facebook. Du kan ta din befintliga bokningslösning eller sälja biljetter till olika evenemang direkt på facebook. Besökaren kan sen tipsa, dela och sprida informationen om dina produkter, tjänster och evenemang.

Drag’n Drop

Bilder och övrig inbäddad media editerar du genom att dra i objekten tills du uppnåt rätt storlek. Du placerar objekten med hjälp av WordPress layout-funktioner. Du kan även direkt mata in HTML-kod (iFrames) hämtade ifrån YouTube eller andra källor.

Givetvis kan du skapa egna CSS-regler och/eller egen HTML-kod.

Låt oss skapa appen

Låt oss, steg för steg, skapa en SMS-rabattkupongskampanj.

Steg 1

För att skapa en SMS-rabattkupongssida måste du först koppla SMS-modulen som Facesite erbjuder.

Du kopplar modulen genom att gå in på modulens sida och klickar på kampanjlänken (webbsidetab skapar en Facesite istället).

Steg 2

Nu dyker det upp lite kopplingsbegäran som måste godkännas av Facesites utvecklare innan du kan välja vilken Facebook-sida du ska koppla appen mot. I bilden till höger ser du att vi valt vår egen Facebook-sida Social Factory.

Steg 3

Nu är det bara att formge din applikation (precis som en bloggpost eller sida i WordPress). Är du inte bekant med WordPress-miljön så kan du läsa mer om det på WordPress hemsida.

Pris

Som ni ser i bilden nedan så varierar kostnaden för en Facesite lite beroende på hur många flikar man vill använda sig av.

Skräddarsydda integrationer som sms-lösningar och  webbshoppar offereras separat.

Det tillkommer en årlig kostnad från andra året och löpande framåt. Ikostnaden ingår hosting av sidan samt tekniska uppdateringar som måste göras då Facebook med jämna mellanrum ändrar utseendet och Facesite måste alltid vara transparent med Facebooks utseende.

Inlagd: 2013/02/21   Taggar: