Blogg « Social Factory – Webbyrå och social marknadsföring

Hur är du online?

 

Facebook verkar idag kommit med ytterligare en uppdatering. Inte så farligt. Detta sker ju titt som tätt. Men idag släppte den en till synes obetydlig uppdatering som ändå får mig och många andra att fundera och reagera. Och dessutom av olika anledningar kanske? Ni kanske själva har sett uppdateringen? Huruvida man är online via webben eller mobilen. På datorn kan man nu i chat-listan se en markering i grönt med texten Webb eller MOBIL. Detta leder direkt till ett flertal frågor.

  • Varför inte vara konsekvent med gemener och versaler?
  • Varför i text skriva ut skillnaden? Hade det inte räckt med en grön mobilikon?
  • Hur kluddigt ser det ut på språk som möjligtvis har längre ord än vi? T.ex. tyska eller finska?
  • Integriteten? Vill jag att folk ska veta om jag sitter vid en dator eller sitter med mobilen när jag Facebook:ar?

Detta kan ju ses som en obetydlig liten uppdatering, men den har i alla fall irriterat mig idag. Eller som Peter i Family Guy skulle sagt – You know what really grinds my gears? =)

 

Vad tycker ni själva om dessa uppdateringar? Är de alltid till det bättre?

 
 

2013-11-19 Facebook 4 Comments

8 knep för att öka engagemanget på din Facebook-sida

Att engagera sina “gillare” är en utmaning som skiljer sig avsevärt från land till land, region till region och bland flera andra anledningar från bransch till bransch. Alla som driver en Facebook-sida kanske inte har studerat marknadsföring, psykologi och/eller beteendevetenskap och kan därmed inte alla knep som kan få en “gillare” att engagera sig i dina tjänster/produkter.

Vi listar nedan 8 knep som visat bra genomslag. Detta innebär inte att de kommer att fungera för alla. Som ansvarig för företagets Facebook-sida bör du testa dig fram tills du når bästa resultat. Vi jobbar dagligen med sådana utmaningar så tveka inte att ta kontakt med oss om du så behöver.

Läs mer

2013-09-20 Facebook| Marknadsföring| Social media No Comments

, , , ,

Hashtaggar på Facebook

Nyligen släppte Facebook deras nya riktlinjer för tävlingar på Facebook. För ett tag sedan införde Facebook hashtaggar (#). Vilka är dessa ny regler och vad har man för nytta av hashtaggar på Facebook? Följ med oss genom artikeln nedan så ska vi försöka reda ut detta.

Läs mer

2013-09-03 Facebook 3 Comments

, , , ,

Tävling på Facebook, enligt reglerna? Version 2.0!

Sedan den 27:e augusti 2013 har Facebook ändrat sina regler för tävlingar. Låt oss titta på dessa …

Du får INTE:

  • Be någon tagga sig i en bild i utbyte mot ett eventuellt pris.
  • Kräva att folk delar dina statusuppdateringar (bilder, inlägg osv) på sina egna sidor eller till sina vänners sidor för att delta i din tävling.
  • Skapa så kallade “Gilla och dela”-tävlingar, dvs en tävling som kräver att användare gillar och delar ditt inlägg för att delta i en utlottning av något slag.

Läs mer

2013-08-29 Facebook| Kampanj| Marknadsföring| Social media 13 Comments

,

Efter sol kommer solsken.

Vi har haft en hel del spännande uppdrag under våren som gått och det är med stor iver och glädje vi ser fram emot kommande höst.

Vi inledde ett samarbete med reklambyrån Mustasch under våren. Samarbetet har visat sig vara ett lyckat drag för båda parterna och en hel del spännande utmaningar har mynnat ut ur det. Bland de uppdrag som vi haft gemensamt med Mustasch finner ni bland andra Länsteatrarna som är en nationell organisation för regional scenkonst och kampanjsajten eolus.

Vi har jobbat på både global och lokal nivå genom att omorganisera WWFs hemsida, genom att utveckla hemsidan till det nya cafét i Karlskrona, Parken Café och genom att utveckla en webbshop åt Kettlebell Center.

 

Läs mer

2013-08-08 Social Factory| Webbdesign 1 Comment

, ,

Facebooks nya nyhetsflöde dumpar EdgeRank

Användare och facebooksidoägare har hört av sig till Facebook och påpekat en del brister i hur nyheterna levereras i deras nyhetsflöde. Facebook har tagit på sig ansvaret att förbättra denna algoritm. Därför släppte Facebook (igår) sin senaste uppdatering som, enligt dem, ska ge rätt person rätt information i rätt tid.

Vad innebär då dessa förändringar?

Läs mer

2013-08-07 Facebook| Marknadsföring| Social media No Comments

, ,

Sommar – den bästa dagen på året!

I år verkar sommaren utebli i många länder i Europa, inte minst i Sverige. Nu är sommaren också det man gör den till och vi på Social Factory tänker njuta av den på bästa möjliga sätt.

Som många andra verksamheter runt om i landet går vi också lite på sparlåga under “denna dag”. Fram till slutet av juli kommer vårt kontor att mestadels vara obemannat. Vi nås säkrast via mail då.

Vi avslutar säsongen med flaggan i topp tack vare den fantastiska veckan vi hade med 20 Internetsmarta kids, nämligen med Internet camp 2013.

Vi rundar lämpligast av genom att tacka och önska alla våra kunder, följare, gillare och samarbetspartners en mycket trevlig sommar.

Som avslutning klipper vi in några citat från den gångna Internet Camp-veckan:

Läs mer

2013-07-03 Facebook| Internet Camp| Kunder| Social Factory| Twitter 1 Comment

,

Internet Camps barn är fantastiska

En bakgrundsbild vi stötte på när alla hade gått.

Nu är Internet Camp över och vi säger bara: Vilka enastående barn!

Det är med vemod och glädje som vi skiljs ifrån barnen. Vi känner att barnen inte vill lämna oss helt heller och att en och en annan tår ligger och trycker i tårkanalerna.

Diplomutdelningsceremonin undanröjer eventuella ledsna miner och löftet om annalkande glasstund sprider åter stora leenden och tindrande ögon bland elevskaran.

“Kan vi inte ha en vecka till?”, “Varför ska vi sluta nu?” och “Måste det vara sista dagen idag?” har hörts från barnen under dagen. Vi gläds och blir upprymda av ivern och entusiasmen bland barnen. De är framtiden, den digitala framtiden.

Nu återstår landningen, utvärderingen och återkopplingen. Vi känner starkt att Internet Camp är här för att stanna (och utvecklas). Planer har smitts under veckan som gått. Det mediala trycker har varit stort, lovorden ifrån deltagarna och deras föräldrar har varit många men framför allt har glädjen varit enorm. Vi som har jobbat med detta har haft en otroligt trevlig vecka i sällskap med helt fantastiska barn. Kreativa, ivriga, vetgiriga, ambitiösa och enormt uppfinningsrika. Vi har lärt oss hur mycket som helst själva.

Vi vill tacka alla deltagare, alla engagerade föräldrar, alla medier, City Network, Contribe och .SE för att ha gjort detta möjligt.

Läs mer

2013-06-28 Internet Camp 2 Comments

Framtidens barn är Internetsmarta

Internet Camp är ett veckoläger för 10-12-åringar i Karlskrona som bland annat ska lära sig att vara Internetsmarta, bygga hemsidor och egna mobila applikationer.

Intresset, engagemanget och ivern är på topp bland eleverna för att inte tala om föräldrarnas deltagande. Tydligen är Internet Camp ett efterlängtat moment bland deltagarna.

Internet Camp är uppdelat i tre huvuddelar. Första delen handlade om rättigheter och skyldigheter på Internet som behandlades med stort allvar och medvetenhet bland föräldrar och campdeltagare. Eleverna fick ta ställning till vissa situationer genom att berätta hur de kände och vad som var rätt eller fel. Detta kopplades sedan mot barnkonventionen, lagar och förordningar men framförallt så diskuterades det hela öppet med alla i salen (föräldrar och barn). Andra delen bestod i att skapa sin egen hemsida/blogg och dagen avslutades med att alla campare skrivit (för de flesta) sitt första blogginlägg någonsin. Internet Camp är nu inne på sin tredje dag och tredje del, appens dag närmare bestämt. Eleverna ska idag bygga sin första mobilapplikation, nämligen ett spel.

När man frågar eleverna vad de tycker om Internet Camp så här långt så “haglar” det superlativ, av den positiva karaktären, men även några klagomål förekommer. Bland klagomålen kan vi finna sådana som “Måste vi gå hem redan?”. Trots att det är sommarlov vill eleverna inget hellre än komma till Internet Camp.

Det har skrivits en del om Internet Camp och mediabevakningen har varit intensiv. Vill du läsa mer om initiativet så hänvisar vi till artikelarna “Internet Camp 2013“, “Internet Camp 2013“, Radio Blekinge P4s inslag och BLTs artikel om Internet Camp.

 
 

2013-06-26 Internet| Social Factory| Social media No Comments

18 tips på hur du vårdar dina gillare på Facebook

Att uppdatera statusen på sin Facebooksida för att optimera sin marknadsföring är allt annat är intuitivt. Det finns en uppsjö av skrivna såsom oskrivna regler som avgör om din insats blir en flipp eller en flopp. Många mätningar har gjorts och en del resultat talar sitt klara språk. Nedan listar vi 18 tips på hur du kan på bästa sätt nå din målgrupp och därmed optimera din satsning på din Facebooksida.

Läs mer

2013-05-15 Facebook| Guider| Marknadsföring| Social media No Comments

, ,