Bevaka dina intressen på Internet! Lissly « Social Factory – Webbyrå och social marknadsföring

Bevaka dina intressen på Internet! Lissly

Blogg / Bevakningsverktyg / Bevaka dina intressen på Internet! Lissly

Som webbyrå med fokus på sociala medier fortsätter vi nu med vår artikelserie “Bevaka dina intressen på Internet“. I förra artikeln pratade vi om ConnyCom. Nu är det dags för Lissly.

Lissly är kort och gott ett bevakningsverktyg för alla som vill hålla koll på vad som sägs om deras varumärke på den sociala webben.  Låter det spännande? Läs då vidare …

Första intrycket

Det första intrycket är som bekant viktigt och Lissly gör sig bra där. Sidan är luftig och tydlig med intuitiva menyer. Man kommer snabbt igång tack vare dessa egenskaper.

Innehåll

Så här beskriver Lissly sitt verktyg:

Lissly är ett bevakning- och analysverktyg för alla som vill hålla koll på vad som sägs om dem eller deras varumärke på den sociala webben. Med Lissly kan du enkelt bevaka och analysera hur det går för kampanjer, undersöka intressanta begrepp samt använda det i ditt dagliga marknadsföring- försäljning och kundvårdsarbete.

Lissly fokuserar på de lokala nordiska språken och den nordiska marknaden och gör det det möjligt för företag och organisationer att få bästa möjliga bevakning av sociala medier i Norden.

Lissly släpper inom kort en applikation i form av en avskalad version, för att ge dig möjligheten att mobilt ha koll på dina bevakningar.

Användarvänlighet och inlärningströskel

Tack vare verktygets tydlighet kommer man lätt åt dess fuktionalitet via menyerna, detta bidrar till att inlärningströskeln är låg.

Graferna är klickbara och tydliga med möjlighet att välja olika vyer samt vilka källor som ska visas, ett smidigt och trevligt sätt att granska den totala och specifika informationsvolymen.

Lissly kommer att släppa en iPhone-applikation i december 2011.

Språkstödet

Lissly anser sig vara bäst på det svenska språkstödet och verkar göra skäl för sitt påstående. Våra tester har inte kunnat visa annat.

Källornas tillförlitlighet

Lissly meddelar att de nyligen skrivit avtal med Twitter vilket leder till att Twitter-flödet nu inte ska ha längre fördröjningar än 3-4 sekunder (istället för 3-5 timmar). Tillförlitligheten på källorna är som störst med de nordiska språken av skäl som beskrivits i förra avsnittet. Det kanske är värt att notera att vissa ord som “iPhone 4s” har enorma volymer och måste strypas en del pga detta. Tillgången till hur sökalgoritmerna ser ut (i de fall det finns sådana) är inte möjligt då de klassas av naturliga skäl som företagshemligheter.

Täckningen

I Lisslys fall är inte bristen på täckning ett problem, snarare motsatsen om det nu ens är läge för att betrakta det som ett problem.

Lissly läser din sökning så som du skriver den, det vill säga att du behöver inte skriva dina meningar eller ord mellan citationstecken, Lissly tar hänsyn till det och ger dig på så sätt en bred träffbild så att du inte missar någon information. Det går dock att få det avgränsat genom att bocka för exkludera-rutan för bilder.

Lissly erbjuder något som de kallar Live-data (premium och agency), vilket innebär att du slipper en viss fördröjning som tillämpas i PRO-versionen.

Administration

I dagsläget går det inte att svara på en tweet eller ett inlägg på Facebook ifrån verktyget samt att det går inte än att spara vissa inlägg i olika kategorier. I januari 2012 kommer Lissly att släppa en ny modul som kommer att erbjuda dessa möjligheter dock. Tack vare “comment” och “favs”-fuktionaliteten går det utmärkt att samarbeta med kollegor. Delegeringar av ärenden är under utveckling och kommer i januari 2012.

Kolla gärna på Lisslys funktionalitetslista.

API

Lissly erbjuder ett API i versionen Agency, men man kan köpa loss API från vilken nivå som helst.

Support

Supporten är likvärdig de föregående verktygen, dvs via mail, telefon, Twitter med flera under arbetstid.

Pris

Prisbilden är tredelad för att ge kunderna möjligheten att välja mellan tre olika användningsområden. Listan på innehållet för de olika prisgrupperna finns listade på Lisslys hemsida. De olika prisgrupperna tar hänsyn till de olika nivåerna man vill jobba med verktygget och erbjuder på så sätt lösning för en bred målgrupp. Värt att notera är att Lissly släpper Corporate-paket snart som kommer att kosta ca 3000 sek/mån där en iPhone-applikation kommer att ingå.

Kommentarer

Kommentera gärna artikeln med ros och ris men kanske i synnerhet med erfarenheter och åsikter om verktyget (supporten, priset, täckningen, källornas tillförlitlighet osv), då det ger läsarna viktig information. Finns det flera punkter du skulle vilja att granskningen täckte?

Tack på förhand.

Nästa artikel

I nästa artikel tar vi upp SocialAgent.

Inlagd: 2011/12/07   Taggar: